Historie og klubbfakta

Nordstrand Tennisklubb ble stiftet 29. april 1905. Hovedarktitekten bak stiftelsen var Kurt Aigeltinger. Familien Aigeltinger er fortsatt aktive i NTK. Melanie Stokke, som er Norges nest beste damespiller, representer NTK og er i tillegg oldebarn til klubbens grunnlegger, Kurt Aigeltinger.

Det startet med 2 baner i 1905 i Seterveien. I 1912 ble det anlagt ytterligere 2 baner. Det ble senere utvidet med 2 baner til og har i dag 6 baner og et klubbhus. I tillegg er det 3 minitennisbaner.

Tone Schirmer ble NTKs første kongepokalvinner da hun slo Laila Schou Nilsen fra Njård i NM-finalen i 1960.

I 1972 fikk klubben sin første boblehall. Den ble byttet en gang, og sto helt til NTK-hallen ble innviet i 1994. NTK-hallen har 4 baner med hard court-dekke.

Det var ikke før i 1990 NTK vant sin første Kongepokal i herresingle. Anders Håseth slo Christian Ruud i semifinalen og Bent-Ove Pedersen i finalen. Klubben var da 85 år gammel.

Frem til krigen var juniorene tilgodesett med en bane, den dårlgste, og kun frem til kl 1900 på kvelden. I dag har juniorene tatt over, og har lik spillerett som seniorer på alle baner.

Dametennis har stått sterkt i NTK helt siden starten. I lagtennis vant NTK sin første NM-tittel for herrer i 1996. Da  hadde damene allerede vunnet 9 ganger. Den første i 1974.