Ulrikkes fantastiske år

2022 nærmer seg slutten og det har vært et fantastisk år for norsk tennis og Ulrikke Eikeri fra Nordstrand Tennisklubb. Ulrikke nådde sitt mål om å ende opp blant de 50 beste spillerne i verden i double, og høydepunktene sto i kø.

Det siste halvannet året har Ulrikke lagt singlespill litt til siden og fokusert på double. Det har gitt resultater. Da vi snakket med henne var hun helt oppe på 43 plass på verdensrankingen og i juni gikk hun helt til finalen i en Grand Slam-turnering, French Open på Roland Garros i Paris.

Fra finalen i French Open. Ulrikke nærmest til venstre

- Å spille finalen på Roland Garros var som en en drøm, og jeg nøt hvert øyeblikk. Det er situasjoner som denne jeg har drømt og siden jeg startet med tennis, 9 år gammel. Jeg føler meg utrolig heldig og takknemlig som faktisk har fått oppleve det, forteller Ulrikke.

- Jeg har satset double nå i 1 og 1/2 år og ikke fokusert på single. Jeg hadde som mål å ende året topp 50 i double i år, og single ble derfor nedprioritert. 

I 2023 ønsker jeg å legge mer vekt på single også, fortsetter hun.

Selv om single ikke har hatt hovedfokus har det blitt noen gode resultater der også. I Charlestons WTA slo hun blant annet Heather Watson (WTA 115) i kvalen og tapte for Madison Keys (WTA 23). Det må vel være å spise kirsebær med de store. I Audelaide i Australia kvalet hun inn og tapte mot ikke ukjente Cori Gauff (WTA 7) i første runde i hovedturneringen. Vi venter spent på 2023.


Fra Ljan til Paris

Det startet altså i 2001 da hun ni år gammel trasket opp til grusbanene i Gladvollveien på Ljan og Ljan tennisklubb, sammen med pappa, Dag. Eventyret var i gang. 

- Jeg begynte å spille tennis da jeg var ca 9 år gammel, sammen med pappa, på Ljan tennisklubb. Jeg byttet ganske fort over til Nordstrand tennisklubb, hvor det var et større miljø, sier Ulrikke. 

Ulrikke hadde en eldre bror som var en god tennisspiller og som viste vei, og det var tidlig klart at Ulrikke også hadde talentet. Både for ball og for trening og konkurranse. En god fotballspiller begynte etterhvert å fokusere mer og mer på tennis, og det ga resultater. 

- For meg har det alltid vært gøy å konkurrere -og å spille tennis, det har vært, og er drivkraften min. 

Hardt arbeid over lang tid har ført Ulrikke til toppen. TIl venstre Joran Vliegen, partner i French Open


Å bli god i tennis krever veldig mye hardt arbeid -over lang tid. Det er ingen snarveier og viktig å være tålmodig, er rådet Ulrikke gir til yngre spillere som ønsker å følge i hennes fotspor. 

Ulrikke har orden på hodet og har alltid vært bevegelig og ballsikker. Men er det noe hun har utviklet i den senere tid?

- Ja, serven er blitt bedre og det har gitt resultater. Styrkene mine er nok det mentale, spilleforståelsen og at jeg er solid, forteller hun.


Ulrikke har alltid vært god. Først lokalt i klubben sin, så la hun Norge for sine føtter og reiste så utenlands for å spille turneringer. I juniorklassen var hun ranket helt oppe på 16. plass i verden i single og 5. plass i double.  Hun spilte også semifinale i Australian Open i double som junior. Nå har hun også tatt steget i seniorklassen i double, men ønsker nå å fokusere mer på single igjen og vi gleder oss til å følge henne i 2023. Vi er veldig stolte over å ha en av tidenes beste norske tennisspillere i vår klubb.

Relatert informasjon

Stor gjeng i regionsmesterskapet

Denne helgen var det Regionsmesterskap under 12 år på Oslo Tennis Arena. NTK preget tablået med hele 15 gutter og to jenter i turneringen.

Ny mulighet til bestilling av NTK klubbkolleksjon 2022-2025

Kursstart mandag 2. januar