SELVAAG CUP U12 2023

Enda en vellykket Selvaag cup i regi av Ullern - denne gangen stilte vi med 5 lag og jentene kom seg helt til finale!

Hvert år holder Ullern tennisklubb sin tradisjon med å organisere Selvaag Cup lagturnering u.12 år. I denne turneringen deltar klubber fra hele Norge og den regnes som  ett av de største begivenhetene for u.12 spillere - dette fordi det er en lagturnering med enorm deltagelse (i år var det faktisk rekord mange lag som stilte og turneringen ble spilt på 4 forskjellige arenaer). Her  representerer man sin klubb, på lag med sine klubbkamerater - noe NTK alltid setter høyt på listen når det gjelder turneringer som "MÅ" spilles.

NTK med rekordpåmelding fra Team Rookies! 

I år stilte NTK med rekord mange lag, hele fem lag! Ett jente lag (NTK 1) og fire guttelag (NTK 1, 2 3 og 4). Det har vært en super langhelg med mange lagkamper for våre lag, minnene ble også fylt med viktig kamperfaringer som ga stor læring for alle NTKere. Alt fra ekstreme værforhold, avgjørende situasjoner, lange kamper, viktighet av lagånd, sure tap og ikke minst store seiere! Spillerne fikk ikke minst erfart hva det innebærer å spille i et lag - for mange var dette noe nytt, med tanke på rammene tennis er kjent for.

Peder, Wilhelm og Axel følger spent med på NTK 1 sine lagkamper før de skal spille! HEIA NTK! 

NTK 1 gutter (Jakob, Alexander, William M. og William B) og NTK 2 gutter (Peder, Axel M. og Wilhelm) spilte seg fram til sluttspillet i turneringen, det ble noen sure tap i "round of 16" hvor blant annet NTK 1 var svært nære en kvartfinale etter å ha vunnet en double mot Moss 1 og tapt en jevn 1. singel. Dermed ble William B sin kamp veldig avgjørende og han storspilte, men det endte med en skikkelig "stang ut" opplevelse. Kampen hadde tiebreak i hvert sett og William kjempet seg til flere muligheter til å dra kampen i land- sånn er tennis. 2012-guttene NTK 3 (Edvard, Lian, Henrik og Cornelius B.) og NTK 4 (Cornelius O., Aksel R., Adrian og Lauritz) møtte sterke lag i turneringen, men viste stor forbedring i spillet sitt og tok mulighetene helt ut med å spille bonus også - noe som førte til mange kamper! 

NTK 1 jentene bygger på gode rutiner før og etter kamper sammen! 

NTK jentene helt til finale! 

De siste årene har NTK lagene spilt seg frem til alt fra 5. til 3. plass, og spesielt jentene har endt opp med 3. plass flere år på rad - denne gangen var det ekstra gøy å bryte denne tradisjonen og spille seg helt fram til en finale. Ronika, Frederikke og Alva sørget for dette - med super innsats og ekstra god lagånd hele veien. Det ble spesielt spennende i semifinalen hvor  Ronika og Frederikke spilte en double-kamp som varte i ca. 2t og 30min!!! Tilslutt klarte NTK-jentene å dra denne svært viktige kampen i land mot Bygdøy - kampen var preget av lange ballvekslinger og nervepirrende situasjoner som jentene taklet meget bra, takket være den gode lagånden og stemningen innad laget! Ronika tok så 1. singelen og sikret laget en finaleplass mot Ullern-jentene. Denne gangen var Ullern noen hakk bedre, men jentene var fortsatt fornøyd med å klare å komme seg så langt!

Alexander og Jakob. Double-paret som vant all sine doublekamper - uansett vær :)

Eliteserie spillere som lagkapteiner sammen med rookies-ansvarlig

I tillegg til å være så heldige med å spille lagkamper, stilte klubben med sine Eliteserie spillere som kapteiner for rookies-lagene. Inger Johanne, Maren Milla og Elizabeth spiller for elitelaget til NTK damer og fulgte opp alle lagkamper for at opplevelsen skulle optimaliseres for våre Team Rookies spillere. Vi tok en liten prat med elitespillerne rundt tema lagkamper og hvorfor de er så viktige:

"Lagtennis er viktig fordi utøverne får mulighet til å spille på et lag der ikke all fokuset ligger på egen prestasjon, men også på laget som helhet. Det kan være med på å styrke samholdet mellom spillerne og ikke minst gi positive kamperfaringer. Det var veldig gøy å være kaptein fordi jeg fikk lov til å se på barna i kampsituasjon og ikke bare på trening. Det var selvfølgelig også fint å kunne gi tips underveis og støtte der jeg kunne!" - Inger Johanne Styrmoe Rotevatn

"Viktigheten av lagtennis er stor fordi det bygger en klubbfølelse og et samhold,  man står i noe sammen. Det var kult for meg å se hvordan barna i en ung alder heiet, støttet og ga tips til hverandre på banen. Ikke minst var det kult å se samholdet deres utenfor banen også! Det å være kaptein er alltid gøy. For meg var det også veldig lærerikt å gi tips til spillerne, fordi det var mange av tipsene jeg ga som også er ting som jeg må bli bedre på å tenke når jeg er på banen." - Maren Milla Reinemo

Henrik og Edvard under double-kampen til Cornelius B. og Lian

Vi er veldig stolte av våre Team Rookies spillere og gleder oss til å følge med på fortsettelsen - det lover godt for NTK elitelag rekrutteringen i framtiden, med så mange ivrige spillere og ikke minst et så fint og stort felleskap! Stor takk til Ullern Tennisklubb for enda en vellykket Selvaag Cup - nå er motivasjonen enda større og vi ser fram til å trene og utvikle oss videre! 

Vi bruker også muligheten til å minne på at NTK går inn i en periode med mange lagkamper, vi ser blant annet Inger Johanne, Maren Milla og Elizabeth på tennisbanen i mai og juni - da skal det brake løs med Eliteserien! Mange av Team Rookies spillerne har allerede holdt av datoene for å heie på sine kapteiner! Vi håper på å se flest mulig medlemmer- mer info med dato og sted kommer i nærmeste framtid!

Ullern-jentene sammen med NTK-jentene - god stemning under prisutdelingen! :)

Relatert informasjon

Nye klubbmestere!!

Klubbmesterskapet vårt, som fant sted 26.-27. august, ble en suksess til tross for litt uforutsigbart vær. Vi måtte riktignok flytte innendørs, men stemningen var på topp 😃 Vi hadde en deltakelse med over 100 enkeltspillere og et tillegg av over 40 deltakere i vår 'Doublekonge' turnering som ble spilt over to baner med både gule og grønne baller. 🎾🎾

En VM-opplevelse Utover det Vanlige!

NTK's Veteraner: En VM-opplevelse Utover det Vanlige! Og VM sølv til Peter Jetzel

Sammensetning av treningsgrupper i NTK

Sammensetning av treningsgrupper i Nordstrand Tennisklubb sesongen 2023/2024