NTK satser på fysisk trening!

Vi kan stolt presentere Jostein Mjønerud som fysisk basistrener for NTK

Satsning på mer fysisk trening har ligget i strategisk plan til NTK og endelig har vi fått på plass et flott tilbud fra skolestart. Jostein Mjønerud, med lang erfaring med basistrening og gode resultater som trener, kommer som konsulent å jobbe for NTK 4 dager i uka. To ettermiddager på Oslo Tennisarena med våre konkurransespillere og to ettermiddager på NTK-hallen med våre Rookies fra 8-12 år. Mer informasjon om oppsett kommer etter ferien.

Vi gleder oss veldig til oppstart og har tro på at Jostein kommer å sterke vårt treningsprogram, sier daglig leder Andreas. Jostein er så gira at han vil ha vanskeligheter med å sove i sommer! :)

Jostein MjønerudVi har gjort et intervju med Jostein for at våre medlemmer skal bli bedre kjente med han:

Jostein, kan du fortelle oss litt om din bakgrunn og din erfaring innen fysisk basistrening?

- Jeg har drevet svært allsidig innen idrett selv og jeg er opptatt av å ha det gøy med stor variasjon og kreativitet. For meg er det veldig viktig å lage en god grunnmur for å forebygge skader.

- Gjennom hele mitt liv har jeg drevet med ulike idretter som friidrett, med fokus på løping, fotball, langrenn, kajakkpadling og sykling. Under min tid på Norges Idrettshøgskole hadde jeg det privilegium å bli inspirert av bemerkelsesverdige personer som Eva Ystborg, Halldor Skard, Eystein Enoksen og Olav Knudsen. Det var en utrolig berikende opplevelse for meg.

- Jeg har også hatt muligheten til å jobbe tett med Morten Bråten, som er ansvarlig for motorikk og ferdighetsutvikling i Olympiatoppen. Sammen samarbeidet vi om grunnfagsoppgave på NIH om basistrening. Min fordypning på NIH var Ungdomstrinnet og friidrett. Jeg skrev om basis/grunntrening, spenst/hurtighet – og tidlig spesialisering vs langsiktig tilnærming.

- I tillegg har jeg vært med på å etablere en idrettsskole i samarbeid med Olympiatoppen og Norges Idrettsforbund, i samarbeid med Thor Ole Rimejoret og Kjell O Kran.

Hva er din utdanningsbakgrunn og arbeidserfaring?

Jeg har en variert utdanningsbakgrunn og lang arbeidserfaring innen utdanning og coaching. Jeg har fullført studier ved Norges idrettshøgskole, samt lærerutdanning med mentorutdanning med fordypning i coaching og sosialpedagogikk. I tillegg har jeg tatt lederstudier ved den Handelshøyskolen BI.

Jeg har lenge (i over 30 år siden 1990) vært tilknyttet Norges Idrettshøgskole. I løpet av denne tiden har jeg holdt foredrag med ulike temaer som «Sansemotorisk trening», grunnleggende fysisk trening og gleden ved å være i bevegelse. Jeg underviser i veiledning og coaching på Høgskolen i Innlandet, Universitetet i Sørøst-Norge og Campus Bø. Jeg har også vært studieleder på høgskolen i Østfold, samt sensor for studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge og Campus Bø.

I tillegg har jeg hatt ulike sivile jobber, inkludert roller som allmennlærer, kroppsøvingslærer i mange år, undervisningsinspektør, rektor, karriereveileder, daglig leder og høyskolelærer.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Jeg besitter en sterk indre motivasjon og urokkelig dedikasjon. Jeg liker å engasjere meg i fysiske aktiviteter og viser stor tålmodighet, uten å gi meg. En av mine styrker ligger i å delta aktivt i planleggingsprosessen. Jeg har en genuin forkjærlighet for mennesker og setter stor pris på de som er villige til å delta i meningsfulle diskusjoner med meg.

Hva gleder du deg mest til samarbeidet med NTK?

Jeg gleder meg til muligheten til å lære mer om tennis, samarbeide med utøverne, trenerne og foreldrene ved NTK. Sammen kan vi jobbe for å nå NTK sine mål og individuelle mål til utøverne.

Med din lange erfaring fra idrett, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god idrettsutøver?

Nøkkelen til suksess ligger i å ha en sterk indre motivasjon. Det er avgjørende å virkelig ønske suksess og nærme seg trening med riktig holdning og lidenskap. I tillegg er det viktig å tenke langsiktig og prioritere grunnleggende trening, spesielt spille mye tennis. Det er viktig å bygge både indre og ytre robusthet. Eksemplifisert av disipliner som alpint, hvor et solid grunnlag for grunnleggende trening er avgjørende for fremgang, styrke og hurtighet. En helhetlig tilnærming til trening er viktig (kosthold, søvn, hvile osv.) får å nå langt.Vi gleder oss til å starte samarbeidet Jostein! :)

Relatert informasjon

Bestilling av NTK-tøy

Vi tar inn en lynrask bestilling av NTK-klær

Innkalling til årsmøte

Kjære medlem av Nordstrand tennisklubb!

U11-turneringen 9.-11. februar blir flyttet