NTK med seier i Sverige

Peter Jetzel ble svensk mester i klasse 60+ i både single og double under det svenske mesterskapet i Stockholm sist helg.

Veteran-SM i tennis ble spilt i uke 9 i Stockholm/Danderyd og Good to Great tennis Academy. Det var stor påmelding og  flere klasser hadde over 60 deltakere med kvalifisering og hovedturnering. 

 Peter Jetzel fra Nordstrand TK deltok i klasse 60+ med 63 deltakere. Seedet som nr 3, fikk han en tøff trekning med noen av de mest krevende spillerne i 8.delsfinale og kvartsfinale. 

Peter spilte overbevisende, vant første kampen mot en useedet 6-1, 6-1, vant åttendedelsfinalen mot tidligere svensk mester og Europamester Christer Lundberg med 6-1,6-3 og kvartfinalen mot flerfoldig svensk mester Per-Anders Lindeborg med 6-2, 6-4. Deretter sto 1. seedet, Anders Fransson fra Växjö i veien for en finaleplass. Anders vant SM både innendørs og utendørs i 2022. Etter en hard kamp med lange dueller, vant Peter semifinalen med 6-2, 6-4 og var i finale.

Der møtte Peter 2. seedet Johan Christenson fra Karlstad. Peter ble presset fra start og lå under 4-2 i første sett, men klarte å bryte tilbake og vinne settet med 6-4. Andre settet gikk litt enklere med 6-2 og SM-gullet var sikret!

Finalistene - Peter til venstre


I tillegg spilte Peter Double med Johan Sturén, fra KLTK, Stockholm, og paret vant også H60 double klassen.  Dermed ble det to SM-gull for Peter og NTK.


Peter er en meritert tennisspiller. Han har vunnet mange svenske titler, han er suveren i Norge og har også seiere og  jevne oppgjør mot de beste i verden i denne aldersklassen. Denne svenske tittelen står likevel veldig høyt i kurs.


- Denne singel-tittelen var definitivt min gjeveste så langt da startfeltet var meget sterkt og jeg var nødt til å slå alle de fire beste for å vinne, sier Peter.


Han retter et stort takk til alle sine treningspartnere i NTK som har hjulpet ham å danne et godt grunnlag for å orke å gjennomføre ni harde kamper og 15 timer tennis på fem dager. 


- Det er jo ekstra gøy å ta med seg Svenske mesterskapstitler hjem til Norge og NTK, avslutter Peter.

Relatert informasjon

Planen for åpning av banene er på plass!

1. mai åpningsfest av utelegget - årlig tradisjon!

Snart er det tid for en av årets faste begivenheter hos NTK, nemlig 1. mai-festen for å åpne uteanlegget.

Åpningsdugnad mandag 8 april

Nå er tiden inne for vår årlige åpningsdugnad, og vi setter stor pris på din hjelp!