NTK med seier i Sverige

Peter Jetzel ble svensk mester i klasse 60+ i både single og double under det svenske mesterskapet i Stockholm sist helg.

Veteran-SM i tennis ble spilt i uke 9 i Stockholm/Danderyd og Good to Great tennis Academy. Det var stor påmelding og  flere klasser hadde over 60 deltakere med kvalifisering og hovedturnering. 

 Peter Jetzel fra Nordstrand TK deltok i klasse 60+ med 63 deltakere. Seedet som nr 3, fikk han en tøff trekning med noen av de mest krevende spillerne i 8.delsfinale og kvartsfinale. 

Peter spilte overbevisende, vant første kampen mot en useedet 6-1, 6-1, vant åttendedelsfinalen mot tidligere svensk mester og Europamester Christer Lundberg med 6-1,6-3 og kvartfinalen mot flerfoldig svensk mester Per-Anders Lindeborg med 6-2, 6-4. Deretter sto 1. seedet, Anders Fransson fra Växjö i veien for en finaleplass. Anders vant SM både innendørs og utendørs i 2022. Etter en hard kamp med lange dueller, vant Peter semifinalen med 6-2, 6-4 og var i finale.

Der møtte Peter 2. seedet Johan Christenson fra Karlstad. Peter ble presset fra start og lå under 4-2 i første sett, men klarte å bryte tilbake og vinne settet med 6-4. Andre settet gikk litt enklere med 6-2 og SM-gullet var sikret!

Finalistene - Peter til venstre


I tillegg spilte Peter Double med Johan Sturén, fra KLTK, Stockholm, og paret vant også H60 double klassen.  Dermed ble det to SM-gull for Peter og NTK.


Peter er en meritert tennisspiller. Han har vunnet mange svenske titler, han er suveren i Norge og har også seiere og  jevne oppgjør mot de beste i verden i denne aldersklassen. Denne svenske tittelen står likevel veldig høyt i kurs.


- Denne singel-tittelen var definitivt min gjeveste så langt da startfeltet var meget sterkt og jeg var nødt til å slå alle de fire beste for å vinne, sier Peter.


Han retter et stort takk til alle sine treningspartnere i NTK som har hjulpet ham å danne et godt grunnlag for å orke å gjennomføre ni harde kamper og 15 timer tennis på fem dager. 


- Det er jo ekstra gøy å ta med seg Svenske mesterskapstitler hjem til Norge og NTK, avslutter Peter.

Relatert informasjon

Oleksandr til finale

Oleksandr «Sasha» Tyshchenko gikk til finale da vi arrangerte Norges cup u13 i Oslo Tennisarena.

Saksliste og saksdokumenter til NTK årsmøte 2023

Vi ønsker våre medlemmer velkommen til NTK årsmøte 2023. Styret gjør oppmerksom på sak nr. 10 om kontraktstimer som svar på flere medlemmers innspill på fjorårets årsmøte.

Flere NM titler til NTK

Den siste uken har OTA vært arena for Norgesmestereskapet for veteraner. NTK tok fire NM-titler.