Korona-året

Det har vært et utfordrende år for mange, også for Nordstrand tennisklubb. Med stengte baner for mange har vi måttet tenke utenfor boksen, og kanskje har det kommet noe godt ut av det også. noe godt ut av det også.

Da hallen stengte ned la trenerene holdene i blød for å komme opp med alternative former for trening. I fjor høst ble det lansert treningsvideoer for de yngste. Matt og Kristina instruerte, forklarte og postet på Facebook. Her var det noe for alle våre medlemmer - fra våre yngste til voksne. 

- Det var en 14-dagers challenge under lock down, med foskjellige tema på de forskjellige dagene. Vi ønsket å vise spillere metoder for utvikling selv om de ikke hadde tilgang på baner, forteller Kristina. 

Det kan virke som dette ble mottatt positivt av mange medlemmer. Tilbakemeldinger tydet på det.

- Vi fikk bra feedback på programmet. Til og med forbundet responderte og delte dette med alle andre klubber som et eksempel på hva som kan gjøres under lock down, sier Matt.

Moro med ballongtennis på minibanene.

Men dette var ikke den eneste aktiviteten uten om det vanlige. På minibanene i Seterveien arrangerte Matt og Stian ballongtennis for de yngste. 

- Det var morsomt. Spesielt første dagen. De andre dagene ble det litt for mye vind, men det ble likevel morsomt med stafetter, pepperkaker, kakao og lek i snøen. Om det ikke var så stort tennisutbytte, så fikk vi barna i aktivitet og de fikk treffe hverandre og trenerne, sier Stian.


Fystrening

For de litt eldre spillerne ble det tilbudt fystrening med litt tennis utendørs i vinterværet. Spillerne fikk mulighet til å delta flere ganger i uken, enten på utebanene eller på Sportsplassen hvor klubben hadde leid den lille kunstgressbanen. 

- Vi hadde mye løping kombinert med andre idretter som var enklere å få til utendørs. Intervaller rundt løpebanen på Sportsplassen og fotball, innebandy og amerikansk fotball på kunstgresset - i tillegg til litt volley-volley. Det virket som spillerne koste seg tross elendig vær hele høsten, sier Stian.

Bra fremmøte på Sportsplassen

Kristina laget et fysprogram for Rookies og Konkuransegruppen. Dette var en kombinasjon av hjemmetrening og organisert trening.

- Jeg synes spillerne fortjener mye skryt for hvordan de omfavnet denne alternative treningen. Topp innsats og veldig bra fremmøte, skryter Kristina. - Jeg synes også dette viser at selv i en vanskelig situasjon som vi er i nå, så finnes det lyspunkter. Godt samarbeid mellom trenere og ledelse i klubben har gjort at vi har klart å respondere på utfordringene Korona har kastet etter oss  - med begge hender, smiler hun.

Relaterte nyheter

Endringer på Oslo Tennis Arena (OTA)

Retningslinjer for spill på anlegget

Vi er i gang utendørs

Vi har en gladnyhet

Det ser nå ut som vi kan åpne noen av banene i neste uke.