Hvordan vedlikeholde banene

Grusbaner trenger vedlikehold og alle som bruker banene kan bidra med et minimum.

Det er ikke mange klubber som kan skilte med 6 "ekte" grusbaner. I Nordstrand tennisklubb har det vært et bevist valg å spille på ekte grus. Samme underlag man ser når det spilles grusturneringer på TV. Det er imidlertid noen utfodringer med grusbanene. Det tar litt tid før de setter seg på våren, og de krever et minimum av vedlikehold for å oppføre seg som vi ønsker. Det vil si med minst mulig feilsprett. Det vil alltid være noen ujevnheter, men de kan minimeres hvis alle som bruker banene gjør litt av vedlikeholdet. Det er ikke veldig tidkrevende og hvis det er andre som skal overta banen bør man starte 5 minutter før timen er over.

  1. Vi starter med å skyfle banen. Dette gjør vi ikke hvis noen venter på tur, med mindre det er helt nødvendig. Se video for en kort instruksjon.
  2. I begynnelsen av sesongen er det viktig å valse banen. Vi har kjøpt inn flere valser, så bruk litt tid på å dra valsen over grunnlinjeområdet. 2 meter bak og 2 meter inn i banen (ikke med i videoen)
  3. Kost banen - hele banen - nesten helt ut til gjerdet. Vi koster nå i lengderetning eller på tvers av banene. Ikke i sirkler som vi gjorde før.
  4. Kost linjene
  5. Vann banen hvis det er tørt. Dette er veldig viktig. Blir banen tørr vil vind kunne blåse vekk sanden og underlaget kan slå sprekker. Vann helt ut til gjerdet. Da holder banen bedre på fuktigheten. Det er også mye bedre å spille på en våt bane da den ikke er så glatt. Kommer det ingen etter deg kan du vanne litt ekstra -  så det nesten blir vanndammer. Dette kun hvis det er varmt og sol. Vannet forsvinner fort under disse forholdene.
  6. Se denne videoen hvis duer usikker på hvordan du skal vedlikeholde banene.

Ha en fantastisk sommer på grusen.

Relatert informasjon

Vinner koret i NTK-klubbstigen

NTK klubbstige utendørssesongen

Vi starter nå en ny runde med NTK klubbstige – bli med du og!!

Saksliste og saksdokumenter til NTK årsmøte 2024

Vi ønsker våre medlemmer velkommen til NTK årsmøte 2024. Styret gjør oppmerksom på sak 10.1 Strategisk plan for NTK 2024-2028 og sak 10.2 Utvikling av NTK uteanlegg