Celin Norgesmester i double

Påsken er tradisjonelt tiden for NM innendørs, og også i år reiste flere av våre konkurransespillere til Bergen og Stavanger for å delta. Mye glede og noen tårer og i Bergen ble Celin norgesmester i double.

Paradis Tennisklubb arrangerte NM for de eldste, det vil si NM under 19 og NM under 16 år. Til Stavanger reiste de yngre for å spille NM under 14 år og Landsturneringen under 12 år innendørs. Dette er et av årets høydepunkt. Det er alltid hyggelig å besøke Stavanger og Bergen, og i tillegg til tennisen blir det mye sosialt hvor vi blir bedre kjent med hverandre og spillere fra andre klubber.


Vi begynner i Stavanger hvor vi hadde med Wiliam Mittet, Wilhelm Lunde, Jakob Shibani, Axel Martinius Guldahl, Alva Gramming og Fredrikke Sundby Knudsen  i Landsturneringen u12. Vi tar også med Ronika Desalgen som representerer Bygdøy, men trener med oss.


Det var først innledende gruppespill og etter strålende innsats fra alle våre gutter gikk Jakob og Axel Martinius videre til hovedrunden. Der ble det stopp for Axel Martinius, mens Jacob hadde bye i første runde, vant andre runde før han dessverre måtte trekke seg i tredje runde. 

William og Wilhelm leverte også strålende innsats og fikk verdifull kamperfaring. William vant en av kampene i puljespillet, men det var ikke nok for å gå videre til hovedrunden. Wilhelm var nære seier i en av gruppekampene hvor det ble avgjort med tiebreak i begge sett.


I jenteklassen kom også to spillere videre til hovedrunden. Fredrikke vant også sin første runde i hoved før det ble tap i andre runde. Ronika gikk helt til finalen hvor det ble tap mot Charlotte Andersen i en jevn kamp.

Alva levert også veldig bra og fikk en seier i gruppespillet.


NM under 14

I klassen under 14 år deltok Henrik Røsjø, Aksel Røsjø, Nicolai Tefre Rydholt, Oleksandr «Sasha» Tyshchenko, Ingvild Egeberg-Jensen og Lilly Birkevold. 

Begge Røsjø-gutta fikk en strålende start på kvalifiseringen og vant sine første kamper. I andre runde fikk Aksel det tøft og tapte dessverre. Henrik hadde bye i første runde, vant så to kamper og var klar for hovedturneringen sammen med Sasha og Nicolai. Nicolai hadde en veldig tøff oppgave mot NM-favoritt og senere Norgesmester, Paul Hjorteland. Det ble tap, men et morsomt gjensyn med Nicolai som for tiden bor på Mallorca og tydeligvis trener godt der.  Utvikler seg gjør også Sasha, men småskadet ble det vanskelig mot Benjamin Kamps og tap i første runde. Henrik hadde to seiere under beltet, men fikk det tøft mot Daniel Lesoil i første runde i hovedturneringen. 


I jenteklassen ble det tap i første runde i kvalifiseringen for Ingvild, mens Lilly vant en sterk seier i første runde i hovedturneringen. Dessverre ble det stopp i andre runde mot Caroline Solvang. Ingvild revansjerte seg kraftig i Bonus hvor hun gikk hele veien og vant.

Ingvild vant Bonus i jenter u14


I double gikk Sasha via kvalifisering og helt til semifinalen sammen med partner Alexander Murzanski fra Holmen Tennisklubb. 

Sasha og Alexander vant 3. plass i double


Kristina Petkova deltok som ansvarlig trener og hun var storfornøyd med turen.

- I tillegg til mye god tennis og gode erfaringer på tennisbanen, var det veldig vellykket sosialt. Vi ble bedre kjent med hverandre og hadde en veldig bra tur. I tillegg er jeg overbevist om at mange av vår spillere ble veldig motivert av å delta i NM og Landsturneringen, forteller Kristina. 

- Jeg er veldig stolt av alle spillerne jeg hadde med til Stavanger, legger hun til.


Celin Norgesmester i Bergen

I Bergen hadde vi med Johannes Stadheim, Kristian Sandham, Jacob Skari og Nikolai Shibani i NM u16. Johannes hadde bye i første runde, og fikk en tøff motstander i andre runde. Det ble tap etter en bra kamp. Det samme skjedde med Jacob som tapte sin andrerundekamp. Kristian vant sin første runde og presset 6. seedet i kvalen i første sett, men det holdt ikke helt inn. 

Nicolai var seedet som nr 8 i hovedturneringen og han vant sine to første runder før det ble tap mot Sander Juuhl-Sivertsen i kvartfinalen. Nicolai fikk også en andreplass i mixed med partner Mathea Henriksen.

Nicolai gikk til finale i mixed u16 sammen med Mathea


I klassen under 19 år deltok Celin Myhre, Elisabeth Birkevold og Maren Milla Reinemo. Her forsynte vi oss grovt av premiebordet. Elisabeth vant sin første kamp greit og var klar for tredjeseedete Cecilie Mæland. Det ble bare nesten for Elisabeth som etter en veldig god kamp tapte på målstreken i kvartfinalen. Både Celin og Maren Milla gikk til semifinale. Celin møtte nok en gang Carina Syrtveit og denne gangen var Carina sterkest. Det ble dessverre tap for Maren Milla også i semifinalen, men 3 jenter i kvartfinale og 2 i semfinale lar seg høre.

Celin og Maren Milla sanket premier:-)


I double fikk vi NM-tittelen da Celin og Carina slo Maren og Kajsa Helgesen i finalen. Elisabeth fikk en tredjeplass sammen med partner Sara Lindeman etter tap mot Maren og Kajsa i semfifinalen.

En stor takk til Stavanger og Paradis tennisklubb som igjen gjennomførte strålende arrangementer til stor glede for alle spillerne.

Relatert informasjon

Nordstrand Tennisklubb Sommeroppdatering 2024 og NM-suksess

Oppdatert trenerteam hos NTK fra august 2024!

Vi er glade for å kunngjøre at vi får to nye trenere i NTK fra august 2024, Matias og Lilly! Og så ønsker vi å takke Jenny som flytter til USA.

Nyhetsoppdatering 1 juli