Alternativ trening for juniorene

Da treningene for juniorer i alderen 13-19 år ble Korona-stengt la trenerne en ny plan for disse spillerne. Dette har også blitt lagt merke til utenfor "klubbens grenser".

Forbudet gjaldt altså trening innendørs for aldersgruppen 13-15 år, og da utebanene neppe hadde satt pris på tennisspill måtte det tenkes alternativt. Løsningen ble fysisk trening med annet ballspill som en alternativ løsning, i tillegg til instruksjonsvideoer på Facebook med forslag til hjemmetrening. Fysisk trening er noe vi uansett ikke får gjort for nok av, så nå kunne klubben snu dette til noe positivt. Spillerne får en sjanse til å forbedre seg fysisk, trene skadeforebyggende og i tillegg sosialisere på tvers av gruppene. Nå trener Ungdom og Tennis samt konkurransespillerne sammen. Så langt har dette vært veldig positivt, så selv om vi savner tiden på banen har vi nå et godt alternativ for alle.

Alle våre trenere var positive til å gjøre dette så bra som mulig, og sammen satte de sammen et opplegg med fystreninger/ballspill på minibanene ved uteanlegget, løping fra NTK-hallen og diverse aktiviteter med fotball, innebandy, amerikansk fotball og intervaller på bane på Sportsplassen på Bækkelaget. Daglig leder i Nordstrand Tennisklubb, Sophie Thorell berømmer det gode samarbeidet i trenergruppen.

-Det har vært postivit fra dag én. Trenerne har samarbeidet på tvers av gruppene og levert noe vi håper spillerne setter pris på i denne litt vanskelige perioden, sier hun.

Opplegget har også blitt lagt merke til i utenfor klubben, og Norges Tennisforbund har brukt klubben vår som eksempel i en artikkel på hvordan utfordringene med stengte baner kan løses. Se artikkelen her:

https://norsktennis.no/nedstenging-ingen-hindring/

Vi håper selvsagt vi kommer tilbake til normalen så snart som mulig, men samtidig har vi kanskje lært noe av hvordan vi kan legge opp aktiviteter utenfor banen også. Så enn så lenge håper vi fortsatt på stort oppmøte på våre alternative treninger og at spillerne følger med på vidoene som blir lagt ut på Facebook med forslag til egentrening.

Relatert informasjon

Planen for åpning av banene er på plass!

1. mai åpningsfest av utelegget - årlig tradisjon!

Snart er det tid for en av årets faste begivenheter hos NTK, nemlig 1. mai-festen for å åpne uteanlegget.

Åpningsdugnad mandag 8 april

Nå er tiden inne for vår årlige åpningsdugnad, og vi setter stor pris på din hjelp!