Tomislav Draganja

Ansvarlig trener for konkurranse- og toppidrettsgruppen

Tomislav (Tomo) er født i Split, Kroatia i 1994. Han er en tidligere profesjonell tennisspiller som på grunn av Covid-19 og noen skader bestemte seg for å forlate verden av profesjonell tennis og varme kroatiske strender for å flytte til snørike Norge i 2020. Han spilte mer enn 350 profesjonelle single- og doble ATP/ITF hovedtrekningskamper og mange flere kvalifiseringskamper. Han deltok i 34 doublefinaler (hvorav han vant 13).

Høydepunktene i karrieren var:

- å nå 115# ATP-dobbelrangering

- spille en ATP 250-dobbelfinale og en ATP 250-dobbelkvartfinale

- 4 ATP/Challenger-dobbeltitler

- å bli kroatisk innendørs singelmester i U16

- representere Kroatia i Winter Cup U16 som #1-spiller

- spille mot 22 forskjellige ATP topp 10-spillere (singler og dobler) i Davis Cup/Tourfinaler/Olymiske spill/og Grand Slam-dobler og vinne kamper mot 6 av dem.

Hans tenniskarriereresultater ga ham GPTCA (Global Professional Tennis Coaches Association) B-lisens og han har deltatt i 3stk WTC’s organisert av ATP/GPTCA (World Tennis Conference).

Han har sin utdanning innen fysisk trening fra ISSA (International Sport Sciences Association) og er sertifisert personlig trener, sertifisert ernæringsfysiolog og spesialist i styrke og kondisjon.

Han har også studert kroatisk språk og litteratur ved fakultet for humaniora og samfunnsvitenskap på Universitetet i Zagreb, men måtte slutte på grunn av flytting til Norge.

Når begynte du å jobbe i NTK og hva gjorde du før det?

- Jeg begynte å jobbe i NTK etter sommeren 2020. Etter å ha sluttet å spille profesjonelt i mars 2020, hadde jeg en kort periode som trener for Benjamin Kreynes (2019 Eddie Herr finalist) og Kayla Kreynes.

Hvorfor har du valgt å jobbe i NTK?

- Etter å ha sluttet å spille profesjonelt, ønsket jeg å fortsette å jobbe og utvikle seg som tennistrener og jeg følte at Norge og NTK ville gi meg en utmerket plattform for å gjøre det. Jeg hadde min bror som allerede jobbet i NTK, hvilket hjalp meg å ta den avgjørelsen.

Hva er viktig for deg som trener når du jobber med spillerne dine?

- Å skape en sunn, hyggelig og profesjonell atmosfære er det viktigste for meg, samtidig som å hjelpe alle spillerne å realisere sitt fulle tennispotensial, uansett hva det er. Jeg ønsker å hjelpe med å utdanne spillere, spesielt yngre, med alle aspekter av sportslivet.

Med din bakgrunn som tennistrener/tennisspiller, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

- Å forplikte seg til en langsiktig prosess, utvikle et spiller-trenerforhold basert på tillit og tro at innsatsen lønner seg til slutt, er det som hjalp meg til å utvikle meg til en profesjonell spiller, og jeg har stor tro på det.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

- Jeg liker musikk, lesing, andre idretter, men mest av alt sjakk og alpinski.

Har du noen «fun fact» vi burte vite om?

- Jeg kommer fra et varmt sted som Split, Kroatia, og liker egentlig ikke varme somrer, men foretrekker de norske snødekte åsene og fjellene.