Stian Støvland

Trener/ kommunikasjon- og websideansvarlig/Turneringsansvarlig

Stian startet å spille tennis i 1973 da han var nabo til Nordstrand Tennisklubb. Det ble noen NM-titler for lag i både junior, senior og veteran. I tillegg har Stian endel finaler i NM i double og mixed.

Som junior ble Stian tatt ut på landslag under 14 og under 16. Han reiste etterhvert til USA for å spille college tennis. Startet på Samford University i Birmingham, Alabama, men flyttet etterhvert til Arizona State University hvor han tok en bachelor i “Journalism and mass communication” i 1993. Jobbet innen presse info i 15 år før han tok steget over til Nordstrand Tennisklubb og var i stillingen som Sportssjef i 7 år. Stian hatt NTK som fast arbeidsplass siden 2009. Har i tillegg vært redaktør for Tennis Magasinet, NTFs magasin.

Når begynte du å jobbe i NTK og hva gjorde du før det?

- Min første jobb hadde jeg som banemann i 1978. Etter det har det vært litt til og fra med småjobber frem til jeg ble fast ansatt i 2009. Jeg kom da fra jobben som redaktør og informasjonskonsulent i Forsvarets Overkomando.

Hvorfor har du valgt å jobbe i NTK?

- NTK er en viktig del av livet mitt. Jeg har vokst opp på grusbanene i Seterveien. Det er et enormt privilegium å få lov til å tilbringe hverdagene på tennisbanen med barn og ungdom.

Hva er viktig for deg som trener når du jobber med spillerne dine?

- Det er veldig viktig for meg å bli kjent med spillerne. I tillegg er det viktig at de trives på trening og har det gøy med tennis. Liker veldig god å jobbe med teknikk og å se uvikling.

Med din bakgrunn som tennistrener/tennisspiller, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

- Vær tålmodig. Tennislivet er forhåpentligvis langt. Gled deg over de små skritten på veien og ha det gøy med kompiser.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

- Ved siden av familie og hund så er vel kanskje musikk den viktigste hobbyen. Elsker å lytte til musikk og da helst på vinyl.


Har du noen «fun fact» vi burte vite om?

- Spilte første lagkamp for NTKs førstelag i 1981 og den siste (foreløpig:-) i 2016.

- Var ballgutt for Bjørn Borg og John McEnroe i 1979