Oscar Hovhammar

Tennistrener, ansvarlig fystrener

Oscar, født i 1995 i Växjö, Sør-Sverige, har spilt tennis hele sitt liv. Inntil han var rundt 20 år, var han en av Sveriges topp nasjonale spillere. Som junior var Oscar rangert blant de ti beste i sin aldersgruppe. Oscar har alltid hatt en interesse for fysisk trening, og her på NTK vil han i tillegg til tennisen ha ansvar for vår organiserte fystrening.

Når begynte du å jobbe i NTK og hva gjorde du før det?

- Jeg begynte å arbeide ved NTK i januar 2024. Før dette fullførte jeg en bachelorgrad i økonomi og hadde diverse jobber innen regnskap og bank, samt drev for meg selv. De siste seks månedene før jeg startet her, jobbet jeg som tennistrener, noe jeg ser frem til å fortsette med ved NTK i Oslo.

Hva er viktig for deg som trener når du jobber med spillerne dine?

- Som trener legger jeg stor vekt på at spillerne mine skal trives og ha det gøy, uavhengig av spillestyrke. Jeg fokuserer på å skape et positivt miljø som fremmer både fysisk og mental utvikling, samtidig som det er rom for å ha det gøy og knytte vennskapsbånd.

Med din bakgrunn som tennistrener/tennisspiller, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

- For å bli en god tennisspiller er lidenskap for sporten og tålmodighet nøkkelingredienser. Tennis kan være utfordrende både mentalt og fysisk, så det er viktig å finne glede i spillet. Jo mer man engasjerer seg i tennis, desto større er sjansen for å nå sitt fulle potensial.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

- Utenom tennis, har jeg de siste årene spilt mye padel. Jeg liker også å lese og spille spill, samt tilbringe tid med venner og familie.

Har du noen «fun fact» vi burte vite om?

Jeg ble svensk mester i lagpadel i 2018, noe som er et morsomt høydepunkt.