Marin Draganja

Hovedtrener

Marin er født i den solfylte byen Split i Kroatia. Han plukket opp tennisracketen i en alder av fire og reiste deretter over hele verden som profesjonell tennisspiller i 15 år. Underveis ble han en av de beste juniorene i verden (#11) og vant juniorklassen i Roland Garros i double. Etter en vellykket juniorkarriere nådde han sin høyeste rangering på ATP 550 i singel, og bestemte seg deretter for å fortsette karrieren i double. Marin vant 32 profesjonelle titler i double (11 ITF, 17 ATP Challengers, 4 ATP). Hans beste prestasjoner er å vinne to ATP 500-titler (Hamburg, Barcelona), spille semifinale i Rolland Garros, Davis Cup-finalist med det kroatiske laget, og delta i de olympiske leker i Rio 2016. Marins høyeste ATP-rangering var nummer 20. Etter en lang og vellykket reise innen tennis bor og jobber Marin nå på Nordstrand (NTK) i Oslo og liker på fritiden å stå på ski over hele Norge om vinteren eller utforske den pulserende byen Oslo om sommeren. Han har GPTCA A-lisens innen tennis og jobber som hovedtrener i klubben.

Når begynte du å jobbe i NTK og hva gjorde du før det?

- Rett etter endt profesjonell karriere begynte jeg å jobbe som trener. Etter å ha trent noen profesjonelle spillere en kort periode og fått trenererfaring i noen tennisklubber i Kroatia, bestemte jeg meg for å finne et sted hvor jeg kunne overføre min erfaring innen tennis og kjærligheten til sporten på en mer strukturert og organisert måte, det ble Nordstrand Tennisklubb.

Hvorfor har du valgt å jobbe i NTK?

- Jeg ser på meg selv som heldig som har fått muligheten til å jobbe i Nordstrand Tennisklubb! Jeg har vært trener i NTK de siste tre og et halvt årene og trives veldig godt med å være en del av Nordstrand tennismiljø.

Hva er viktig for deg som trener når du jobber med spillerne dine?

- Når du jobber med tennisspillere uansett alder eller ferdighetsnivå, er det viktigste å skape et morsomt, hardtarbeidende og støttende miljø. Tennis skal være morsomt og utfordrende og er alltid en flott mulighet til å møte og beholde gode venner, enten du prøver å spille som profesjonell eller bare for moro skyld.

Med din bakgrunn som tennistrener/tennisspiller, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

- Det er bare én måte å bli tennisspiller på. Å aldri gi opp og prøve så hardt og lenge du kan.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

På fritiden, når det regner, liker jeg lesing og musikk. Når det snør, elsker jeg å stå på ski. Når det er sol, reiser jeg helst tilbake til Kroatia.

Marin Draganja | Overview | ATP Tour | Tennis

Marin Draganja Tennis Player Profile | ITF (itftennis.com)

Marin Draganja - Wikipedia