Andreas Evang-Vänman

Daglig leder

Opprinnelig fra Umeå i Sverige, har Andreas bodd i Norge siden 2011. Med en bakgrunn i alpint, konkurrerte han til han var i tenårene og fortsatte deretter som alpintrener i over et tiår, spesialisert innen fysisk trening. Han er også utdannet idrettslærer. Andreas bor på Nordstrand og har en familie med to små barn.

Når begynte du å jobbe i NTK og hva gjorde du før det?

- Jeg begynte i NTK i august 2022. Før det jobbet jeg på skigymnaset i ni år (NTG Bærum i seks år), samt noen år med salg, kategoristyring og innkjøp i den skandinaviske sportsbransjen. Tennis har vært en stor hobby for meg gjennom årene, og jeg ser frem til å lære mye mer om sporten.

Hva er viktig for deg i rollen som daglig leder i NTK?

- Det er viktig at det er gøy å spille tennis, og sosial trivsel i klubben er essensielt. Mitt mål er å imøtekomme interessen til alle klubbens medlemmer, uavhengig av alder, og arbeide metodisk sammen med de ansatte og styret for å nå klubbens strategiske mål. For å opprettholde et høyt nivå på klubbens kurs- og treningstilbud for de over 450 medlemmene som benytter seg av det, legger jeg stor vekt på å ta vare på personalet. Dette skaper og vedlikeholder et godt arbeidsmiljø der dyktige trenere ønsker å jobbe over tid og hvor vi kontinuerlig fokuserer på utvikling. Både NTK-hallen og uteanlegget er viktige deler av medlemskapet, og det er essensielt at vi alle tar godt vare på dem. En solid økonomi i klubben er også avgjørende, da det gir oss muligheten til å investere i våre anlegg og videreutvikle vårt tilbud.

Med din bakgrunn som trener, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli god i idrett?

- Tålmodighet, hardt arbeid, idrettsglede og lidenskap over tid er nøkkelingredienser, sammen med variert trening for å bygge en solid fysikk. Dette bidrar til å holde deg skadefri og støtter motorisk utvikling uten begrensninger.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

- For meg og min familie er alpint en stor hobby, og i helgene finner du oss ofte i skianleggene som Oslo Vinterpark, Ingierkollen, Hemsedal, Trysil, Hafjell eller Kvitfjell. Om sommeren tiltrekker aktiviteter som sykling, sti-løping, lek med barna og hagearbeid.


Fun fact

Andreas har vært hoveddommer i en VM-finale.