Inger Johanne Rotevatn

Trener

Når begynte du å jobbe i NTK, og hva gjorde du før det?

- Jeg begynte å jobbe på NTKs sommercamper for flere år siden, før jeg ble ekstratrener i 2021, om jeg husker riktig. Nå har jeg vært fast ansatt som trener for klubben siden august 2023.

Hvorfor har du valgt å jobbe i NTK?

- Jeg har spilt tennis i klubben i over 10 år og har derfor blitt godt kjent med alle trenerne opp igjennom. Det er en god gruppe mennesker som ønsker det beste for spillerne. Jeg har funnet det veldig inspirerende, så det var ingen tvil om at jeg ønsket å bli en del av trenerstaben, for å både utvikle meg og lære mer.

Hva er viktig for deg som trener når du jobber med spillerne dine?

- For meg er det viktig at både unge og voksne har det gøy med tennis. En god tone på banen og et åpent og trygt miljø er viktige faktorer. Det gir rom for alle typer spillere. Og selvfølgelig er det fantastisk å se spillere utvikle seg og oppnå en følelse av mestring. Det er noe jeg legger stor vekt på i min trening.

Med din bakgrunn som tennistrener/tennisspiller, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

- Hvis man har et ønske om å bli god i tennis, tror jeg det er essensielt med viljestyrke og et genuint ønske om å forbedre seg. Det er også viktig å trene mye, men på en balansert måte. Ikke sammenlign deg selv med andre, fordi alle har sin egen læringskurve og ulike mål.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

- Utenom tennis liker jeg å lese, lage mat, høre på musikk, og tilbringe tid med venner og familie.

Har du noen "fun facts" vi burde vite om?

- Ja, det morsomme er at selv om jeg heter Inger Johanne, kaller alle meg for IJ!