Caroline Støvland

Ansvarlig trener Tenniskids (mamma permisjon)

Caroline er 27 år og er bosatt på Nordstrand sammen med samboer og datter på 2,5 år. Sommeren 2023 økes familien ytterligere med en lillesøster. Hun vokset opp på Nordstrand, begynte å spille i NTK som 5-åring, og klubben var mer eller mindre hennes andre hjem store deler av barndommen frem til hun ga seg som aktiv juniorspiller i 17-års alderen. Hun har sin utdanning fra Norges Idrettshøgskole med en bachelor i Sport Management.

- Min aller første jobb i NTK var en assistentjobb på sommercamp som 14-åring i 2009, sier Caroline. Siden det har jeg jobbet som tennistrener deltid i klubben ved siden av både ungdomsskole, videregående og studier. Jeg begynte i stillingen som tennisskoleansvarlig i april 2021 etter endt mammapermisjon.

Hvorfor har du valgt å jobbe i NTK?

- Et godt arbeidsmiljø, supre anlegg både inne og ute og en klubb som står meg nært. Det er et stort privilegium å få lov å jobbe med sin egen hobby!

Hva er viktig for deg som trener når du jobber med spillerne dine?

- Det viktigste for meg er at alle føler seg sett og hørt, og føler en tilhørighet til gruppen. Idretten var for meg en svært viktig sosial arena som barn, og det ønsker jeg at barna i klubben også skal oppleve og føle på.

Med din bakgrunn som tennistrener/tennisspiller, hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

- Mitt beste tips må være å ikke undervurdere viktigheten av mental styrke. Tennis for meg var til tider brutalt for psyken, spesielt som ungdom, da man blir veldig alene ute på banen, og må stå stødig gjennom motgang og press. Å være god på trening er en ting, men å klare å vinne kamper er en helt egen ferdighet. "Neste ball" er lett å si, men ikke alltid like lett å tenke i praksis - det er lett å miste hodet sitt noen ganger.

Hvilke andre hobbyer har du enn tennis?

- På vinteren er vi mye på hytta på fjellet og står/går på ski. På sommerhalvåret elsker jeg late dager på hytta på Tjøme med trilleturer langs sjøen, ligge i solen med en god podcast på øret eller dra bort på golfklubben for å slå noen baller. Ellers bare finne på ting hjemme sammen med familien min!

Har du noen «fun fact» vi burte vite om?

Jeg gikk under navnet "Slegga" som aktiv juniorspiller!