Meny

Trening og kurs
Generell info og påmelding
Kursavgift
Voksenkurs
Rookies og konkurranse
Ungdom & tennis
Kontakt NTK

504_90_71020121651301_7.jpg
16_90_71020121633141_7.gifKart til inneanlegg
16_90_71020121633141_7.gifKart til uteanlegg


Nordstrand Tennisklubb
Ekebergveien 200B
1162 Oslo

E-post: post@nordstrandtk.no

Uteanlegg: 
Seterveien 15
1162 Oslo. 
Tlf. 22 29 43 10

Inneanlegg: 
Ekebergveien 200 B
1162 Oslo
Tlf. 22 29 43 10

16_90_71020121633141_7.gifKontaktside 
Trening og kurs / Rookies og konkurranse

Rookies og konkurranse

Rookies (konkurransegruppe 10-12 år)
Dette er i utgangspunktet et tilbud til barn mellom 10 og 12 år (født 2006-08). Eget ferdighetsbasert uttak men hvor iver er mest avgjørende for hvem som får plass. Yngre barn kan også få trene med denne gruppen opptil flere ganger per uke grupper dersom man har ert teknisk ferdighetsnivå, også mentalt/sosialt, som tilsvarer minst «oransje 3» og spilt minst et helt skoleår på både rødt og oransje nivå.

Innhold: Lengden på timene er 60 minutter. De tekniske basisferdighetene (riktige grep, balanse, treffpunkt etc) og et grunnleggende fotarbeid (spilt-step, recovery etc) skal nå være på plass sånn at den tekniske tennistreningen nå gå kan være rettet mer mot avansert teknikk (approach, ulike server, 1. volley etc). Taktikk og start av utvikling av personlig spillestil blir nå mer aktuelt og det er alltid noe tennisspesifikk fysisk trening på timene.  På timene for Rookies er det 4-5 barn på en bane med en trener samtidig.

Trening er minimum tre dager per. uke. Det er kriterier for å delta i konkurransegruppen og som settes opp av trenerteamet i august. Man kan altså ikke melde seg på denne gruppen, men det gjøres jevnlige uttak (ref tre ganger årlig) basert på ferdigheter, iver, utvikling/progresjon, foreldreoppfølging etc. Første evaluering er etter Landsturneringen og Porsche Cup i august.

Tidsrom: om ettermiddagen mellom kl.14 og 17. Meld fra om skoletider når du melder på sånn at vi vet om tidligst mulige start.

Baller/banestørrelse: Grønne baller (75 % trøkk) og fullstor bane.Konkurransegruppe o12
Dette er et tilbud for de spillere over 12 år (2006 og tidligere) som ønsker et mer omfattende helhetlig tennisprogram og som aktivt deltar i nasjonale/internasjonale turneringer.

Merk: Spillere fra Rookies år kan være med å trene med denne gruppen opptil flere ganger i uken hvis ferdighetsnivået tilsier gule baller, men kan ikke formelt bli en del av gruppen før det året man blir 12 år.

Trening er minimum tre dager per. uke. Det er kriterier for å delta i konkurransegruppen og som settes opp av trenerteamet i august. Man kan altså ikke melde seg på denne gruppen, men det gjøres jevnlige uttak (ref tre ganger årlig) basert på ferdigheter, iver, utvikling/progresjon, foreldreoppfølging etc. Første evaluering er etter NM/Landsturneringen i august.

Treningene er som regel i to timer med 1,5 time tennis og en halvtime fysisk trening før eller etter tennis. For de yngre vil det både kunne være trening i en time og 1,5 time og fysen er ikke i tilslutning til alle tennistreningene. Deltagelse på fys er obligatorisk uavhengig om man driver med andre idretter eller ikke. Det er en viktig tennisspesifikk fys som drives som skal forebygge skader ved for mye ensidig trening.  På ettermiddagstreningene er det maks 4 spillere per bane og trener. På 1-2 ettermiddagsøkter kan det være en trener på to baner.

Det tilbys morgentrening for dem som ønsker det, enten i gruppe eller med færre på banen.
Baller: gule.

Merk: ingen enkeltspiller vil tilbudt mer enn fire ettermiddagsøkter. Vi prøver å styre unna fredager for disse spillerne, men hvis helhetskabalen tilsier at noen spillere må ha fredag som sin tredje/fjerde ettermiddagstrening vil det kunne bli det for de yngste eller de minst aktive. De eldste på konkurransegruppen må regne med 1/3 eller 2/4 av ettermiddagsøktene er på OTA, mens de yngste som ønsker fire ettermiddager må kunne spille enten fredag eller en gang på OTA Alle morgentreninger er i NTK-hallen, men om vi kan tilby dette avhenger av interessen og hvor mye trenerressurser vi har før spillerne begynner på skolen.

Som deltaker i konkurransegruppen er følgende inkludert i pris pr. semester:

  • Individuell samtale med utviklingsplan og turneringsplan mellom spillere, foresatte og ansvarlig trener.
  • Turneringsoppfølging på utvalgte turneringer
  • I tillegg tilbys deltagere i konkurransegruppen trening på tider hvor det ikke drives organisert trening (eks uke 34, start av juleferie, vinterferiecamps etc) Men merk egen påmelding/betaling til disse tingene via Superinvite.  Fast tilbud også til konkurransespillere om å spille gratis med annen junior på ledige timer i hallen uten å bestille bane. Kriterier (rettigheter/forpliktelser) for spillere på denne gruppen vil lages i august.


«25-50-25» - filosofi vedr gruppeoppsett på konkurransegruppen
I gruppesammensetninger for alle som trener mye vil vi ta hensyn til prinsippet om at alle skal trene litt oppover, litt nedover og mest bortover. Nivået internt mellom spillerne vurderes av trenerteamet på trenermøter, første gang etter NM/Landsturnering august 2017. Når et treningstilbud er tilbudt er det ikke lov å f.eks ta bort sin nedovertrening og så akseptere resten av timene. Da vil vi se på helheten å vurdere å kutte ut oppovertreningen for samme spiller også.

 

 

Påmelding LINK

 

Betingelser LINK

 

Priser 
 
Del på Facebook
Skriv ut


Webdesign og webteknikk av Beatlock